11ο Ελλήνο-Ιβηροαμερικανικό Φεστιβάλ

«Λογοτεχνία εν Αθήναις» ΛΕΑ
6-19 Ιουνίου στην Αθήνα

 

Με τη λογοτεχνία ως αφετηρία, το Φεστιβάλ ΛΕΑ (Λογοτεχνία εν Αθήναις) εξακολουθεί να αποτελεί το κορυφαίο πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα για τη διάδοση της γραμματείας των χωρών της Λατινικής Αμερικής, της Ισπανίας και της Πορτογαλίας, μια πολιτιστική συνάντηση που έχει ως στόχο την προώθηση της ανάγνωσης, τον διαπολιτισμικό διάλογο, την ανταλλαγή ιδεών αλλά και την ψυχαγωγία.
Μια γιορτή για την πολυμορφία και τον πλούτο του Ιβηροαμερικανικού πολιτισμού μέσα από συζητήσεις, παρουσιάσεις βιβλίων, εκθέσεις, συναυλίες, εργαστήρια τέχνης, λογοτεχνίας και μετάφρασης, και άλλα πολλά.
Για άλλη μια χρονιά, σημαντικές οι παρουσίες των ισπανόφωνων και πορτογαλόφωνων συγγραφέων που θα βρεθούν στην Αθήνα•συγγραφείς όπως οι: Φερνάντο Αραμπούρου, Αντρές Μπάρμπα και Χουαν Βιθέντε Πικέρας, από την Ισπανία, ο Κάρλος Φονσέκα από την Κόστα Ρίκα, ο Χόρχε Φ. Ερνάνδες από το Μεξικό και ο Μάριο Δελγάδο Aπαραϊν από την Ουρουγουάη αλλά και συγγραφείς και ποιητές των οποίων τα βιβλία δεν έχουν μεταφραστεί ακόμα στα ελληνικά όπως Luis García Montero, Lola Mascarell και Jose Saborit από την Ισπανία, Έλσα Κρος, από το Μεξικό, Μανουέλα Μαυρομιχάλη από την Κύπρο και ο Λουίς Φιλίπε Κάστρο Μέντες από την Πορτογαλία. Θα δώσουν το παρόν επίσης λαμπροί ακαδημαϊκοί όπως ο Χοσέ Φερνάντο Ρούμπιο, από το Πανεπιστήμιο Εξτερνάδο της Κολομβίας και ο Βιθέντε Φερνάντεζ Γκονθάλεθ από το Πανεπιστήμιο της Μάλαγας.
Ξεχωριστή η παρουσία της Μαρίας Κοδάμα, συγγραφέας, μεταφράστρια και σύζυγος του αργεντινού συγγραφέα Χόρχε Λουίς Μπόρχες και Πρόεδρος του Διεθνούς Ιδρύματος που φέρει το όνομά του και ασχολείται με τη διάδοση του έργου και της μνήμης του μεγάλου ισπανόφωνου συγγραφέα.
Τα σημεία συνάντησης με τη μαγεία της Ιβηροαμερικάνικης Λογοτεχνίας είναι το Ίδρυμα Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος, το Ινστιτούτο Θερβάντες, το Abanico, η Στοά του Βιβλίου, το Poems & Crimes art bar-βιβλιοπωλείο, το Λεξικοπωλείο, το Public Συντάγματος, ο Πολυχώρος Μεταίχμιο, το Polis art café και το Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος».
Φέτος, το ΛΕΑ ταξιδεύει και στη Λευκάδα (14-17 Ιουνίου) και στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης (15-17 Ιουνίου).

Περισσότερες πληροφορίες:
www.lea-festival.com
Lena Matsiori
Prensa
+30 210 985 9682
+30 697 299 7338
ematsiori@yahoo.gr

Adriana Martínez
Dirección
+30 210 985 9682
+30 693 6797754
leafestival.direccion@gmail.com

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.