Σεμινάριο: Μαθαίνοντας την υποτακτική μέσα από το έργο του Jorge Luis Borges και του Julio Cortázar

Σεμινάριο: Μαθαίνοντας την υποτακτική μέσα από το έργο του Jorge Luis Borges και του Julio Cortázar

Επίπεδο B1 έως C2

Το σεμινάριο βασίζεται στην ανάλυση μιας σειράς αποσπασμάτων από τα διηγήματα του ΜΠΟΡΧΕΣ και του ΚΟΡΤΑΣΑΡ, που έχουν επιλεχτεί προσεχτικά από τις καθηγήτριες ΆΝΝΑ ΒΕΡΡΟΙΟΠΟΥΛΟΥ και ΜΑΡΤΑ ΣΙΛΒΙΑ ΝΤΙΟΣ ΣΑΝΣ. Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να εμβαθύνουμε στη χρήση της υποτακτικής μέσω της λογοτεχνίας. Σε κάθε μάθημα θα παρουσιάζεται στα ελληνικά ένα επιλεγμένο διήγημα και στη συνέχεια θα γίνεται η μελέτη των πρωτότυπων κειμένων αυτών των δύο μεγάλων πρωτοπόρων της ισπανικής γλώσσας.

Με αυτόν τον τρόπο, η ίδια η λογοτεχνία θα υφαίνει λίγο λίγο μια πλοκή, τόσο βιωματική όσο και αισθητική, από την οποία οι μαθητές θα μπορούν να ακούσουν τις φωνές του Μπόρχες και του Κορτάσαρ. Ταυτόχρονα, θα μπορούν να εξετάσουν σε βάθος ένα από τα ουσιαστικότερα θέματα της ισπανικής γλώσσας, την έγκλιση της υποτακτικής. Η υποτακτική είναι λίγο πολύ το κλειδί, που μας επιτρέπει να διεισδύσουμε στον κόσμο της σκέψης και την ενεργή συμμετοχή μας στον κόσμο που μας περιβάλλει. Αποτέλεσμα αυτού είναι η πολυπλοκότητά της και η ποικιλία στη σύνταξη και στη γραμματική.  Τέλος, οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν στις περίφημες κοσμοθεωρίες του Μπόρχες και του Κορτάσαρ μέσα από μια λεπτομερή ανάλυση του λογοτεχνικού ύφους των δύο αυτών συγγραφέων.

 

Ωράριο: 20:00 με 21:30

Ημέρα: ΤΕΤΑΡΤΗ

Έναρξη: 16/11/2016

Διοργάνωση: ABANICO

Συντονισμός: ΆΝΝΑ ΒΕΡΡΟΙΟΠΟΥΛΟΥ & MARTA SILVIA DIOS SANZ

Με την αιγήδα της ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

 

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:  Οι καθηγήτριες θα παραδώσουν  ΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑ ΓΝΩΡΙΜΙΑΣ ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟ την ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ (20.00 – 21.30).

• Για δηλώσεις συμμετοχής σε αυτό το δωρεάν μάθημα, απευθυνθείτε στο Abanico (τηλ. 210.32.51.214 & 210.32.51.215 – mail: info@abanico.gr)

• Το κανονικά μαθήματα που αποτελούν το σεμινάριο θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 16 Νοεμβρίου (6 συναντήσεις).

 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: http://abanico.gr/activities/work-shops

 

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.