Ο μυστικός τάφος του Έλληνα πολεμιστή του 4ου αιώνα μ.Χ στη Μάλαγα

Ο μυστικός τάφος του Έλληνα πολεμιστή του 4ου αιώνα μ.Χ στη Μάλαγα

Σε μια ανασκαφή το 2012 στη Μάλαγα και συγκεκριμένα στους δρόμους Jinetes και Refino στο ιστορικό κέντρο της πόλης, μια ομάδα αρχαιολόγων ανακάλυψε ένα τάφο ενός στρατιώτη που ανήκει στον 4ο αιώνα μ.Χ. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο τάφος αυτός βρισκόταν στα περίχωρα της φοινικικής πόλης Malaka. Οι αναλύσεις και οι μελέτες που έχουν γίνει στον τάφο και στον σκελετό έχουν δείξει ότι πρόκειται για ένα Έλληνα στρατιώτη μέσης ηλικίας. Μάλιστα, ο τρόπος ταφής του δείχνει ότι ήταν ένα άτομο μεγάλου κύρους για την κοινότητα.

Αυτή η υπόθεση ενδυναμώνεται με το γεγονός ότι ο σκελετός ήταν θαμμένος μαζί με μεγάλες ποσότητες χαλκού. Όπως έχει πει ο υπεύθυνος της ανασκαφής, ο αρχαιολόγος  David García «Πιστεύουμε πως από τα χαρακτηριστικά του και την καλή ποιότητα των υλικών δεν πρόκειται για ένα συνηθισμένο τάφο». Στον συγκεκριμένο τάφο έχουν βρεθεί επίσης αντικείμενα που ανήκαν στον στρατιώτη ή που είχαν κάποια σχέση μαζί του. O τάφος σήμερα εκτίθεται στο νέο μουσείο της Μάλαγα. Αυτό το τόσο σημαντικό στοιχείο για την ιστορία της Ιβηρικής Χερσονήσου όπως επίσης και για τον ελληνικό κόσμο, ήρθε στο φως μετά από τόσους αιώνες. Τώρα αυτό που απομένει είναι να βρεθούν και άλλα ακόμη στοιχεία τα οποία θα έρθουν να συμπληρώσουν ολόκληρη την ιστορία αυτής της περιόδου, που δυστυχώς ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει πλήρως.


You May Also Like

One thought on “Ο μυστικός τάφος του Έλληνα πολεμιστή του 4ου αιώνα μ.Χ στη Μάλαγα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.