«Μεξικό: χωνευτήρι γεύσεων».

 

[Natasa Panayi]

O Γιούρι δε Γορτάρι και ο Εδμούντο Εσκαμίγια στην Ελλάδα.
«Μεξικό: χωνευτήρι γεύσεων».
Εργαστήριο Μεξικανικής γαστρονομίας και ιστορίας.

Στις 16 Νοεμβρίου του 2010, η μεξικανική κουζίνα ανακηρύχθηκε άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας από την UNESCO, για το λόγο δε αυτό η εν λόγω ημερομηνία επιλέχθηκε για να εορτάζεται ως Εθνική Ημέρα της Μεξικανικής Γαστρονομίας. Τι καλύτερος τρόπος από το να εορταστεί στην Αθήνα με την παρουσία των θαυμάσιων εκπροσώπων της μεξικανικής κουζίνας, του σεφ Yuri de Gortari και του ιστορικού γαστρονομίας Edmundo Escamilla, οι οποίοι θα διευθύνουν στη Σχολή Εστίασης και Γαστρονομίας Le Monde, την εν λόγω ημερομηνία, ένα εργαστήρι με τον τίτλο «Μεξικό: xωνευτήρι γεύσεων» (Crisol de fogones), το οποίο ως στόχο έχει τη γνωριμία με της Ελλάδας με την εμβληματική μεξικανική κουζίνα στο ιστορικό και πολιτισμικό της πλαίσιο. Στην εκδήλωση αυτή μπορεί αν συμμετάσχει -οι θέσεις είναι περιορισμένες- τόσο το κοινό που ανήκει στον κόσμο των επαγγελματιών της γαστρονομίας όσο και όλοι όσοι ενδιαφέρονται απλά και μόνο από πολιτιστική σκοπιά.

Το μεγάλο έργο αυτών των δύο ξεχωριστών Μεξικάνων, του Yuri de Gortari και του Edmundo Escamilla, για τη διάδοση των μεξικανικών γαστρονομικών παραδόσεων σε άμεσο συσχετισμό τους με την ιστορία, τη λογοτεχνία και τις τέχνες της χώρας τους είναι μοναδικό, έχει μεγάλη αξία, έχει αναγνωρισθεί ευρέως και έχει επιβραβευθεί.
Η δραστηριότητα αυτή πραγματοποιείται από την Πρεσβεία του Μεξικού, τη Σχολή γλωσσών και πολιτισμών της Ιβηρικής και της Λατινικής Αμερικής Abanico, τη Σχολή Εστίασης Le Monde και τη Σχολή Γαστρονομίας του Μεξικού ESGAMEX (στην Πόλη του Μεξικού), με τη στήριξη του Φεστιβάλ ΛΕΑ και με χορηγούς τη La Costeña, To Εθνικό Επιμελητήριο της Βιομηχανίας της Tequila, το κατάστημα UMAMI Tales Grocery και η εταιρία μετάφρασης και διερμηνείας COM.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στα ισπανικά, με διαδοχική μετάφραση στα ελληνικά.
Την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου, ώρα 17.00 έως 20.00  στη Le Monde. Institute of Hotel & Tourism Studies. Θεσσαλονίκης 45, Μοσχάτο.Τηλ. 21 0483 0500
Οι θέσεις είναι πολύ περιορισμένες, οπότε το εργαστήριο θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν αποκλειστικά όσοι επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 210.3251214 και 210.3251215 για εγγραφή.

 

Πρεσβεία του Μεξικού http://embamex.sre.gob.mx/grecia/
Τηλ. 210 7294780
Abanico info@abanico.gr
Τηλ. 210 3251214 & 215
Le Monde info@lemonde.edu.gr
Τηλ. 210.4830500

Escuela de Gastronomía Mexicana ESGAMEX
http://hagamospais.mx/

Φεστιβάλ ΛΕΑ adriana.martinezg@gmail.com

La Costeña info@lacostena.com.gr, t_anastasiadi@lacostena.com.gr Tel. 6951.854773 – 210.6640451-3
UMAMI TALES Grocery Tel. 210.3314824
info@psariston.gr
Cámara Nacional de la Industria Tequilera

COM
N.Pratsinis-K.Zisimou OE Tel. 210.5242485
Interpretation-Translation info@pra-zis.gr

You May Also Like

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.